ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ



Tips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με 5 μέτριες πατάτες (βρασμένες και ξεφλουδισμένες) ή 400gr φρυγανία τρμμένη.Το μυστίκο είναι το καλό στύψιμο και η καλή ποιότητα ταραμά.Επίσης μπορεί να γίνει και με κόκκινο ταραμά που είναι πιο φθηνός αλλά λιγότερο ποιοτικός.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Ο ταραμάς προερχόταν αποκλειστικά από αυγά κυπρίνου και γκρίζου κέφαλου. Σήμερα ο ταραμάς προέρχεται κυρίως από μπακαλιάρους. Εκείνο όμως, που έχει αλλάξει ριζικά στην ιστορία του ταραμά δεν είναι το ψάρι από το οποίο προέρχεται, αλλά η διαδικασία επεξεργασίας του.

Διαβάστε εδώ τη συνταγή ...