Το <<ελληνικό χαβιάρι>> δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους φίλους μας τους γάλλους. Βέβαια αυτοί το σερβίρουν με σαμπάνια και ροκφόρ, εμείς ...λίγο διαφορετικά.
ΥΛΙΚΑ
250gr ΤΑΡΑΜΑ ΛΕΥΚΟ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1kg ΨΩΜΙ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ
250ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100ml ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1tl ΝΕΡΟ
200ml ΓΑΛΑ
ΠΙΠΕΡΙ (Προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το νερό με το γάλα και μουσκέυουμε το ψωμί πολύ καλά περισσότερο από 1 ώρα.
- Αφαιρούμε την κόρα και σφίγγουμε με τα χέρια μας την ψύχα ώστε να αφαιρέσουμε όση περισσότερη υγρασία μπορούμε.
- Σε ένα μακρόστενο δοχείο τοποθετούμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Τέλος προσθέτουμε το ψωμί σταδιακά και η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη.