ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ



Το <<ελληνικό χαβιάρι>> δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους φίλους μας τους γάλλους. Βέβαια αυτοί το σερβίρουν με σαμπάνια και ροκφόρ, εμείς ...λίγο διαφορετικά. 

ΥΛΙΚΑ

250gr ΤΑΡΑΜΑ ΛΕΥΚΟ

1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

1kg ΨΩΜΙ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ

250ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

100ml ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ

1tl ΝΕΡΟ

200ml ΓΑΛΑ

 ΠΙΠΕΡΙ (Προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε το νερό με το γάλα και μουσκέυουμε το ψωμί πολύ καλά περισσότερο από 1 ώρα.
  2. Αφαιρούμε την κόρα και σφίγγουμε με τα χέρια μας την ψύχα ώστε να αφαιρέσουμε όση περισσότερη υγρασία μπορούμε.
  3. Σε ένα μακρόστενο δοχείο τοποθετούμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  5. Τέλος προσθέτουμε το ψωμί σταδιακά και η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία..!

Tips - ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA: