ΝΤΟΝΑΤΣ (DOUGHNUTS)


TIPS
Για πιο υγιεινά ντόνατς, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ώστε να υπάρχει και μια απόσταση μεταξύ τους.
Για έυκολο γλάσο θα χρειαστούμε 150 γρ. ζάχαρη άχνη και 3 με 4 κ.γλ. νερό συν κάποια γεύση(π.χ. βανίλα) ή λίγο κακάο διαλυμμένο σε βραστό νερό για γλάσο σοκολάτας.

Για την Ιστορία

Τα Donuts ή Doughnuts προέρχονται από την Ολλανδία "OilyCake" και έμοιαζαν σαν ψωμάκια και ήταν άνοστα. Όταν ηρθαν στην Αμερική(το1800) άρχιζαν να παρασκευάζονται με σταφίδες και άλλα φρούτα.Το 1847 ανακαλύφθηκε και η περίφημη τρύπα στη μέση από τον 16χρονο Gregory, για να βγάζει πιο εύκολα τους ξηρούς καρπούς απο τα ντόνατς που δεν του άρεσαν.


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ