ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ


TIPS
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ραπανάκι στη σως με 1 κουταλιά πάστα από αγριοράπανο, θα την βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.Τα μαρούλια θα πρέπει να είναι στεγνά για να μην μας γεμίσει νερά η σαλάτα.Ακόμα η σαλάτα ταιριάζει υπέροχα με φυστίκια κάσιους. 



ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:Το ραπανάκι είναι πολυταξιδεμένο και η ιστορία του πάει πίσω στο 2.700 π.Χ. όταν αναφερόταν ήδη στα ιστορικά κινεζικά χρονικά . Οι Αιγύπτιοι τα καλλιέργησαν πριν ακόμη κατασκευάσουν τις πυραμίδες. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τα αγαπούσαν και τα σέρβιραν με μέλι και ξύδι. Η καλλιέργειά τους έφτασε στην Αγγλία, τη Γερμανία, το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο γύρω στα 1500 μ.Χ.  Στη Βρετανία τα ραπανάκια είχαν φαρμακευτικές και μαγειρικές χρήσεις, συνήθως για τις πέτρες στα νεφρά, τα δερματικά και εντερικά προβλήματα.

Δείτε τη συνταγή εδώ