ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

 Tips

Το μοσχαράκι μπορείται να το μαγειρέψετε και με λαχανικά όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες και άλλα, προσθέτοντάς τα στην κατσαρόλα ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος τους.
Μια χύτρα θα μείωνε το χρόνο παρασκευής έως και το 1/3.
Αν δυσκολεύεστε με το ρύζι, ένας "ασφαλής" τρόπος είναι να το μαγειρέψετε σε αρκετό νερό, αλατισμένο και με λίγο ελαιόλαδο και μόλις είναι έτοιμο το σουρώνετε σε σουρωτήρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το κοκκινιστό μοσχαράκι δεν ήταν πάντα το κυριακάτικο φαγητό μας. Η ντομάτα έχει μεγάλη ιστορία πίσω της μέχρι να ενταχθεί στη διατροφή μας και μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα είχε και τη φήμη δολοφόνου. Το άγνωστο φρούτο από το Εκουαδόρ είχε την ατυχία να μοιάζει με την τοξική μπελαντόνα και δεν "γέμισε το μάτι" στους ευρωπαίους για σχεδόν 3 αιώνες. Ευτυχώς η δυσπιστία του κόσμου κάμφθηκε και η ντομάτα μας έδωσε έκτοτε αμέτρητους γευστικούς συνδιασμούς μαζί και την υπέροχη σάλτσα για το μοσχαράκι μας.

Διαβάστε εδώ τη συνταγή ...