SANGRIA RIOJA


 Tips

Μπορείται να βάλετε λιγότερο μοσχοκάρυδο για πιο ήπια γεύση. Μετά το πρώτο 24ωρο αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας γιατί όσο μένουν πικρίζουν. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα φρούτα όπως αχλάδια, ροδάκινα κ.λ.π. Τη διατηρούμε για αρκετά μεγάλο διάστημα αρκεί να ανανεώνουμε τα φρούτα κάθε 2 μέρες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Πιθανολογείται πως η sangria προήλθε από την Καραϊβική. Η συγκεκριμένη συνταγή πήρε το όνομα της από την περιοχή Rioja, την κορυφαία περιοχή κρασιού της Ισπανίας.
Βρίσκεται στα βόρεια της Ισπανίας και λόγω της γεομορφολογίας της χαρίζει εξαιρετικές ποικιλίες κυρίως κόκκινων κρασιών.