ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


TIPS
Η ξεκούραση του ζυμαριού είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να τηρείτε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νωπή μαγιά, απλά αυξάνετε τη δόση κατά το μισό.
Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να ψήσετε σε φόρμα του κέικ, με αλουμινόχαρτο αντί για καπάκι, καθώς επίσης μπορείτε να ψήσετε και σε γυάλινο μπόλ(το γυαλί αντέχει υψηλές θερμοκρασίες) με ένα καπάκι κατσαρόλας το οποίο δεν θα φέρει πλαστικά μέρη πάνω του.
Επίσης αντί για πασπάλισμα με αλεύρι μπορείτε να βάλετε σουσάμι, λιναρόσπορο, παπαρουνόσπορο κ.α.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙA:Οι άνθρωποι πάντα χρησιμοποιούσαν μαγιά, μάλιστα πριν την ανακάλυψη της γραφής. Οι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν για να κάνουν ψωμί περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Ωστόσο, αγνοούσαν την διαδικασία ζύμωσης της μαγιάς και πίστευαν ότι αυτή η χημική αντίδραση ήταν ένα θαύμα.