TIPS
Όσο ποιο πολύ μαρινάρουμε το κρέας τόσο περισότερο γεύση θα έχουμε.Ακόμα μπορούμε να ψήσουμε και σε σχάρα.Το μυστικό είναι στο κόψιμο, πρέπει να κοπείσε πολύ μικρά κομμάτια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ιστορικές αναφορές συνηγορούν στο γεγονός ότι ο γύρος προήλθε από το παλαιότερο ολτού κεμπάπ (oltu kebap). Το Ολτού είναι μια μικρή πόλη κοντά στο Ερζερούμ στην Τουρκία. Στην αρχική μορφή του, το κρέας ψηνόταν οριζόντια και τα κομμάτια κρέατος κόβονταν πιο χοντρά. Ωστόσο, με τη σημερινή του μορφή προήλθε από τη μικρασιατική Ιωνία, και συγκεκριμένα από την πόλη της Προύσας. Η Ιωνία της Μικράς Ασίας ήταν πασίγνωστη για τη πλούσια γαστρονομία της. Κάτι το οποίο μετέφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά το 1922, εμπλουτίζοντας τη ντόπια μαγειρική.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ