Φυσικό Τσάι με Τζιτζερ και Λεμόνι




Τρίτη μέρα του Πάσχα και ακόμα φούσκωμα στο στομάχι? Με διαφορά ένα ρόφημα με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία μας, και ένα απο αυτά η ανακούφιση των στομαχικών διαταραχών.


Υλικά

500γρ. Νερό (2 μεγάλες κούπες)
90γρ. Τζίτζερ Φρέσκο
Μισό λεμόνι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και Πλένουμε το Τζίντζερ. Κόβουμε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια ή τριβουμε στον τρίφτη. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπρίκι ή ένα κατσαρολάκι το νερό να βράσει και
αφού παρει μία βράση προσθέτουμε το τζίντζερ και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά.
Έπειτα αποσύρουμε από το μάτι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και
σουρώνουμε το τσάι μας με ένα σουρωτήρι(σιτα) σε ένα μπολ το οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
Προσθέτουμε το χυμό απο μισό λεμόνι ή και περισσότερο και σερβίρουμε το τσάι μας ζεστό ή και κρύο με παγάκια
Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε  είτε με φρέσκα φύλλα μέντας, είτε με μέλι, είτε  με φρεσκοτριμμένο κάρδαμο.



Καλή Επιτυχία!!!